sâmbătă, 8 octombrie 2011

Remember Steve Jobs


         Chiar daca nu are nicio legatura cu tema acestui blog , nu poti sa treci mai departe , si sa nu te gandesti ca aceste ganduri nu puteau fi exprimate daca nu exista el: Steve Jobs.
    Steve Jobs si-a dedicat întreaga existenta îmbunatatirii calitatii vietii. Si-a pus amprenta asupra multor industrii: a computerelor personale, a telefoanelor mobile, a muzicii, a furnizarii de internet, a cinematografiei,cea de media si cea de publishing .Este greu sa pui in balanta care din  creatiile lui Jobs ne-au usurat sau înfrumusetat viata: computerul, iPod-ul, iPhone-ul, iPad-ul. Dispozitive carora poate nu le acordam prea multa atentie, dar care ne-au schimbat viata.
    Fondatorul Apple si cel care, pâna acum sase saptamâni, a gândit fiecare miscare a companiei si ne-a adus  computerele Mac, aparatele iPod, telefoanele iPhone si tabletele iPad. Dar pentru Jobs nu a fost de ajuns. A mers mai departe si a început sa revolutioneze industriile carora chiar el le pusese bazele. A fost cazul tabletei electronice, un dispozitiv care a revolutionat piata computerelor personale si a industriei media.
    A fost comparat cu mari savanti sau oameni de cultura ai lumii :Leonardo da Vinci sau Thomas Edison , cu Albert Einstein sau Michelangelo .
Cu ori cine l-ai compara un lucru observi:Steve Jobs a fost unic.A schimbat vietile a milioane de oameni.
    In timpul primul sau pas în cadrul Apple a pus bazele revolutiei computerelor personale. Chiar daca aparatul Apple II, pe care l-a elaborat în 1977 alaturi de Steve Wozniak, nu era primul computer produs în masa, el a avut cel mai mare impact.În 1984, a continuat sa schimbe fata industriei. A lansat computerul Macintosh, primul computer care a folosit un mouse si o interfata grafica pentru utilizator. Interfata pe care o utilizam acum. Dupa 1985, urmatorul pas in cariera sa afost compania NeXT, cu care  a elaborat un sistem care, ulterior, s-a transformat în excelentul sistem de operare Macintosh, numit OS X, si, totodata, sistemul de operare pe baza caruia opereaza acum telefoanele mobile iPhone, numit iOS.Tot atunci, Jobs a cumparat Pixar, o companie de animatie mica, pe care a transformat-o în unul dintre cele mai de succes studiouri cinematografice din lume. A schimbat industria cinematografiei pentru totdeauna prin elaborarea filmelor de animatie.
    La sfârsitul anului 2001, a introdus aparatele iPod, prin care a schimbat industria muzicala. A creat cel mai de succes serviciu de muzica digitala: iTunes. Revolutia iPhone, lansat în ianuarie 2007, a schimbat regulile celei mai dinamice piete din lume: cea a telefoanelor mobile.iPad, prima tableta electronica din lume, pe baza careia au fost elaborate ulterior toate aparatele de acest fel, a aparut în martie 2010. Acum, tableta este în plin proces de a înlocui laptopurile, spun specialistii din industrie.A creat cel mai mare magazin de aplicatii din lume, App Store, unde pot fi gasite peste 500.000 de aplicatii pentru toate terminalele Apple.
    Recent, întreaga industrie a tehnologiei a suferit înca o revolutie marca Jobs: iCloud, care ofera clientilor Apple posibilitatea sa aiba un singur spatiu de stocare , pe care îl pot accesa de pe orice dispozitiv Apple.
Pentru toate aceste ,si nu numai, nu poti sa treci peste aceasta nefericita zi si sa nu te gandesti cu piosenie, cum era viata noastra  daca  nu era Steve Jobs

R.I.P  Steve !



Sursa  :  http://www.adevarul.ro/financiar/Indiferent_de_pe_ce_citesti-multumeste-i_lui_Steve_0_567543334.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu