duminică, 2 octombrie 2011

Cluj-Napoca . Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete


Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat astăzi împreună cu primarul Clujului, Sorin Apostu, un contract de finanţare a proiectului “Reţea de self – service de închiriere de biciclete”, premieră naţională, în valoare de peste 4 milioane de euro,
Prin proiectul „Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete”, Primăria Cluj-Napoca va pune la dispoziţia clujenilor un sistem gratuit de staţii de biciclete, pentru a crea o alternativă de mobilitate urbană.
Din orice punct al oraşului clujenii se vor putea deplasa gratuit în orice alt punct, ridicând o bicicletă din una dintre cele 50 de staţii şi lăsând-o la sosire în cea mai apropiată staţie de unde au treabă. Totul pe baza unui card emis la cerere care permite ridicare din staţie a unei biciclete şi depozitarea în punctul de sosire. Prin proiect se vor instala 50 de staţii self-service de biciclete, dintre care 43 în municipiul Cluj-Napoca, 7 staţii în comunele Apahida şi Floreşti, şi vor fi achiziţionate un număr de 540 de biciclete.
Proiectul prevede şi construirea de piste pentru biciclete, urmând să mai fie create în jur de 15,4 km de piste noi în Cluj-Napoca, Apahida şi Floreşti, care se vor adăuga celor 4,6 km existenţi.
Reţeaua de staţii self-service va fi gestionată cu ajutorul unui sistem de localizare care va permite identificarea în timp real a încărcării fiecărei staţii de biciclete.
Clujenii vor afla online care este locaţia potrivită pentru procurarea bicicletelor sau returnarea acestora. În cazul în care cetăţeanul observă că în locaţia dorită nu sunt disponibile biciclete se poate îndrepta către locaţia cea mai apropiată care are biciclete disponibile
Primăria va pune la dispoziţia clujenilor, în prima fază, 6.000 de cartele vor fi disponibile gratuit clujenilor pentru utilizarea închirierea bicicletelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu