marți, 26 iulie 2011

Pagina web decenta = localitate prospera

Dupa ce am enumerat pe rand elementele care formeaza o pagina web, acum vom arunca o privire asupra paginii propriu-zise. Ce trebuie sa contina aceasta pentru a atrage ochiul turistului sau pe cel al investitorului? In afara de elementele enumerate in articolele precedente, o pagina web trebuie sa fie bine structurata pentru ca cel care o acceseaza sa nu aibe probleme in intelegerea informatiilor cuprinse in acea pagina.

Poate va intrebati de ce in titlu am spus doar "pagina decenta" si de ce nu am spus "pagina excelenta"? Asta se intampla pentru ca pentru a atrage cititorii, o pagina nu trebuie sa fie decat decenta. Atata timp cat pagina web a unei localitati contine imagini ale comunei sau ale orasului, cateva clipuri video in care sa fie explicate cateva detalii de baza si un continut clar si bine structurat, acea pagina cu siguranta va atrage privirea celor care o acceseaza pe internet.


Cateva elemente distinctive folosite pe paginile noastre pentru a face cat mai atractiva pagina unei localitati sunt reprezentate de un banner personalizat, o structura clara si un continut cat mai la obiect. Pentru a dezvolta un pic aceasta idee, trebuie sa spunem ca un banner personalizat are o importanta deosebita pentru ca acel banner este primul lucru pe care il vede vizitatorul paginii. Un banner care contine o imagine reprezentativa a comunei sau a unui sat apartinator comunei, poate face ca in momentul in care utilizatorul arunca o privire asupra lui, sa decida daca acea localitate merita vizitata sau daca in acea localitate o posibila investitie ar fi viabila.

Pentru a respecta cerinta structurii clare, paginiile noastre au o impartire foarte simpla din care utilizatorul poate afla lucrurile care il intereseaza cu adevarat. Pe prima pagina a localitatii vor aparea informatii generale, dar daca utilizatorul doreste sa afle mai multe despre turismul zonei, acesta poate da click pe butonul de Turism, astfel deschizandu-se o pagina dedicata turismului. La fel se intampla si pentru informatii legate de primarie si informatii legate de oportunitati de afaceri.


Exemplu de site

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu