duminică, 20 noiembrie 2011

COMUNA IZVOARELE - COMUNA ECO


            
             O initiativa de laudat a primarului comunei Izvoarele din judetul Giurgiu ,care impreuna cu Enel au oferit locuitorilor comunei posibilitatea de a-si schimba becurile vechi incandescente cu becuri ecologice.
             Primarul Alin Stanciu,nu este la prima "isparava" ecologica de acest fel. Dupa alegerile din 2008 in urma unei investitii de circa 400.000 de euro, iluminatul public pe becuri ecologice a fost adoptat in comuna,ca un prim pas in reducerea consumului la electricitate.
Potrivit legislatiei europene, becurile ecologice au devenit obligatorii pentru institutiile publice înca din 2009, iar din 2013 vor deveni obligatorii si pentru consumatorii casnici. Becurile ecologice utilizeaza cu circa 70- 80% mai putina energie decât cele standard, iar durata lor de viata este de circa 6.000 de ore, fata de doar 1.000 de ore la celelalte.
            Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a cerut recent urgentarea procedurilor de interzicere a becurilor incandescente la nivel mondial.Un studiu efectuat de organizatie arata ca cererea de curent electric, la nivel global, s-ar reduce cu 2%,daca fiecare tara si-ar inlocui becurile incandescente cu cele ecologice.
            Ca planuri de viitor,in 2012 vor fi finalizate, în comuna, doua centrale pe celule fotovoltaice cu o capacitate totala de 18 MW, investitia fiind de 1,8 milioane euro pe 1 MW.
            Intro tara unde incertitudinea si incompetenta  este la ea acasa, asemenea fapte nu numai ca nu pot trece neobservate ,dar si merita promovate cu toate fortele.
            Felicitari comunei Izvoarele si primarului comunei ,domnului Alin Stanciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu