duminică, 11 septembrie 2011

Turismul (Partea II)

Turismul de masa dezvoltat in special datorita progresului tehnologiei transporturilor , a generat construire statiunilor .La munte ,la mare ,ori unde natura a fost generoasa au aparut statiunile,locurile unde oamenii din toata lumea vin pentru odihna,recreere si agrement.Aici se impletesc practicarea sporturilor,istoria si frumusetile geografice.
    Turismul de nisa (agroturismul,ecoturismul)sunt doua concepte relativ noi in turism.Ele au aparut ca un raspuns la turismul super-dezvoltat-industrializat. Agroturismul si ecoturismul se bazeaza mai mult pe cadrul natural,rustic, neindustrializat.
    Turismul în România se bazeaza pe un potential important :peisaje naturale si  istorie bogata.Prin dimensiunile si diversitatea elementelor sale turismul in Romania ofera o atractie majora ,in randul cetatenilor lumii. 
    România este foarte bine reprezentata prin vestigii istorice dar si prin  elementele de etnografie, folclor, arta populara si cultura.
    Sectorul care vine tare din urma si prinde radacini serioase in Romania este agroturismul.
    În cazul agroturismului entitatea organizatorica de baza este  gospodaria taraneasca.Agroturismul este o buna ocazie de a face o afacere si pentru cei care sunt interesati sa se mute la tara, impreuna cu propria familie, pentru a oferi ospitalitate turistilor.
    Prin practicarea acestei activitati taranul roman are  posibilitatea de a-si valorifica spatiile de cazare excedentare unde se asigura cazarea turistilor.
    Turisti vor beneficia de produse alimentare obtinute bio.
    Agrementul consta in : drumetii,excursii ,vânatoare, pescuit, participarea la evenimente importante din viata satului (nedei,hore, sezatori, nunti, boteze).

Un comentariu:

  1. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
    Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
    Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
    1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
    2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
    3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
    Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
    Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
    Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

    RăspundețiȘtergere